Tutustu itämaisiin tansseihin maailmanlaajuisesti

Itämaisen tanssin ystäville on tarjolla useita vuosittain järjestettäviä festivaaleja ja tapahtumia, jotka kestävät parista päivästä jopa kahteen viikkoon. Niissä pääset näkemään kuuluisien tanssijoiden esityksiä, seuraamaan eri lajien kilpailuita (ja jopa osallistumaan niihin itse) sekä vierailemaan itämaisissa basaareissa, shoppailemaan tanssiasusteita tai vaikkapa tutustumaan itämaiseen kulttuuriin ja ruokaan.

Festivaaleilla lajin harrastajat pääsevät myös tutustumaan toisiinsa, ja ne ovatkin suosittuja tapahtumia päästä vaihtamaan kuulumisia kauempaakin tulleiden, samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Tunnelma on usein iloinen ja ihmiset avoimia ja ystävällisiä riippumatta siitä, mitä tyylisuuntaa he edustavat. Kävijät ovat yleensä helposti lähestyttäviä ja heidän kanssaan on helppo ystävystyä, joten näille festareille voi matkustaa yksinkin, jos et löydä matkaseuraa!

BellyDance-festivaaleja Yhdysvalloissa

Hawaii Belly Dance Convention järjestetään Hawajilla Honolulussa. Tätä viisipäiväistä festivaalia on järjestetty jo 10 vuoden ajan. Tapahtuman ensimmäisenä päivänä esitellään kaikki tapahtumaan osallistuvat tanssinopettajat, joten tämä antaa hyvän mahdollisuuden saada käsitystä erilaisista tanssityyleistä sekä opettajista.

Tribal Massive Las Vegas on vuosittainen, yli 10 vuotta järjestetty tapahtuma, joka järjestetään nimensä mukaisesti Las Vegasissa. Se kestää kaksi viikkoa, ja tuo yhteen ”tribal”- ja ”tribal/fusion” -tyylilajien tanssijat ympäri maailman. Opettajat ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja.

Las Vegas BellyDance Intensive on toinen suuri Las Vegasin kasinokaupungissa järjestettävä vatsatanssitapahtuma. Tämä intensiivinen neljän päivän mittainen tapahtuma lupaa monipuolisuutensa takia ”jokaiselle jotain”.

River City Raqs Dance Festival Floridan Jacksonvillessä tarjoaa kävijöilleen näytöksiä, kilpailuita ja ostettavaa vaihtelevasti itämaisen tanssin eri tyylilajeista.

Muun maailman tarjonta

Kuusi päivää kestävä Mediterranean Delight Festival on järjestetty Turkissa, Istanbulissa jo kymmenen vuoden ajan. Tapahtuma antaa osallistujalle mahdollisuuden nauttia vatsatanssiesitysten lisäksi myös itse Istanbulista.

Nile Group of Cairo järjestetään nimensä mukaisesti Egyptissä, ja on suunnattu erityisesti klassisen itämaisen tanssin harrastajille. Tapahtumassa on mukana kuuluisia opettajia niin Egyptistä kuin muualtakin maailmasta. Tanssin lisäksi pääset tutustumaan myös egyptiläiseen kansanmusiikkiin, ja halutessasi voit ilmoittaa itsesi tai lapsesi tanssikilpailuun.

Italiassa vuosittain järjestettävä Etna Belly Dance Festival on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Tapahtuma kestää kolme päivää, ja kokoaa yhteen monia perinteisen vatsatanssin ammattilaisia ja tarjoilee kävijöille myös perinteisiä ruokia Pohjois-Afrikasta ja Sisiliasta.